Hogyan vesznek részt társállataink a gyereknevelésben?

2011. november. 13.

Akinek van otthon kutyája, cicája, vagy más kis barátja, az valószínűleg mindenféle tudományos kutatás és bizonyíték nélkül is tudja, hogy kedvence milyen jó hatással van rá. Azzal talán kevesebben vannak tisztában, hogy a gyereknevelésben milyen fontos szerepet töltenek be, még ha nem is rendelkeznek pedagógus diplomával. Azok, akiknek már gyerekkorában kialakult a kötődésük az állatok iránt, felnőttként sem tudnak meglenni egy szerető szőrgombóc nélkül. Szerencsére sokan tudják, hogy mennyi szeretetet tudnak adni nekünk.

Sokan azt hiszik, hogy ha egy kisállat érkezik a családba, az óriási gondot jelent, hiszen ezek az állatok nem tudják ellátni magukat önállóan, nekünk kell gondoskodni róluk. Ám, ha tudatában lennénk azzal, hogy valójában mit is adnak ők nekünk, rájönnénk, hogy igazi segítőtársra lelhetünk bennük.

A gyermek, életkorától függően részben vagy egészben egyedül is megbízható az állat gondozásával és ellátásával.

Gyermekünk számos pozitív tulajdonsággal gazdagodik az állattal való törődés során. Lássuk, milyen kedvező hatásai vannak a gyermekre. Íme, a bizonyított tények: gondoskodóbb lesz, barátságosabb, felszabadultabb, segítőkészebb, nyitottabb a környezetére, jobban vigyáz majd a körülötte élőkre, kevésbé lesz önző, érzelmileg stabilabb lesz, békésebb lesz a természete, és fejlettebb felelősségtudattal fog rendelkezni.

Fontos tudni, hogy azért, hogy mindezt megkapjuk, nekünk és gyermekeinknek is szeretettel kell az állat felé fordulni.

’A gyereknek a kutya a legjobb barátja’ –tartja a mondás. Ez így is van. De ha történetesen gyerekünk egy doromboló kiscicára, papagájra, tengerimalacra vagy teknősre vágyik, és úgy gondoljuk, hogy felelősségteljesen tudunk róluk életük végéig gondoskodni, akkor fogadjuk őket szeretettel odahaza.

Kis barátaink készen állnak a gyereknevelésre!
TrackBack URI | Hozzászólások RSS

Szólj hozzá!

Név

E-mail

Honlap

Mondd el mit gondolsz

  2017. október
  h k s c p s v
       
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031